26th FLOOR

Augmented sculpture

The permanent light sculpture was exclusively designed for Beirut’s Four Seasons Hotel rooftop lounge. It is composed of medium density fiberboard panels arranged in abstract geometrical shapes and custom-fit projected light. The physical object and the projected moving images refer to each other in an interdependent design. They merge into a site specific piece of art that smoothly integrates into its spatial context while maintaining its autonomy at the same time.

Premiere: 23rd of May 2013
Duration (loop): 30 min
Dimension: 12 x 5m

Art Director Content: Max Goergen
Motion graphics: Julian Hoelscher, Jonas Wiese, Max Negrelli, Moritz Horn, Till Botterweck
Art Director Sculpture: Till Botterweck
3D Designer: Peter Pflug, Moritz Horn, Lorenz Potthast
Mock-up: Lorenz Potthast
Production Manager: Majo Ussat
Creative Director: Thorsten Bauer
Media Engineer: Tobias Wursthorn / Intermediate Engineering
Technical assist: Lorenz Potthast

Documentation Director: Jonas Wiese
On-Site Camera: Jonas Wiese
Edit: Jonas Wiese
Music: Jonas Wiese

Thank you very much for supporting us on-site:
Omar Alkheshen and the entire congenial Four Seasons Team Beirut
Media-Engine support: WINGS VIOSO
Mock-Up projector support: EPSON

 

OUT_WORKS_26th_floor

OUT_WORKS_26th_floor_2

OUT_WORKS_26th_floor_3

26th FLOOR

Augmented sculpture